5 aprilie 2011

Cum ascundem imperfectiunile tenului

Nu cred ca exista vreo persoana pe pamant care sa nu fi avut problume cu aspectul tenului si sa nu isi fi pus intrebarea “Cum ascundem imperfectiunile tenului?”, astfel am ales sa scriu despre aceste afectiuni si cum le putem masca.

Tenul reprezinta o carte de vizita, cu conditia ca acesta sa fie perfect, insa cum perfectiunea ramane o aspiratie greu de atins, exista anumite  trucuri de machiaj care iti vin in ajutor pentru a estompa, corecta si camufla orice imperfectiune a pielii. In primul trebuie sa alegem  produsele corespunzatoare si apoi sa le aplicam intr-o ordine corecta pentru a da iluzia unui ten lipsit de orice imperfectiune.


Acneea

 In primul rand pentru camuflarea acneei  trebuie sa pregatim tenul pentru aplicarea produselor de machiaj.
Primul pas : aplicam o lotiune de ten fara ulei pentru a curata impuritatile ce blocheaza porii si excesul de sebum care modifica textura si aderenta fondului de ten.

Al doilea pas : Cel mai importamt produs care nu trebuie sa lipseasca din trusa persoanelor care au aceasta problema il reprezinta concealer-ul verde, care neutralizeaza culoarea rosie. Acesta il aplicam cu ajutorul unei pensulei (in nici un caz nu punem batonul direct pe acnee, cantitatea de produs va fi prea mare, iar aspectul- inestetic) doar pe suprafata afectata de acnee.

Al treilea pas : Aplicam un fond de ten fara ulei, pe baza apa, p toata suprafata tenului cu ajutorul unui burete. Tapotam* zona cu acnee cu varful degetului, ajutand astfel fondul de ten sa patrunda in derm si sa adere mai bine pe suprafata pielii, camufland astfel cosurile.

Tip: de evitat fondurile de ten care nu au pompita, fiind stocate in sistem tub. Acest sistem permite patrunderea bacteriilor, care accentueaza acneea.

Pasul patru: Pentru a finisa look-ul, aplicam o pudra pulbere translucida, iar pe zona afectata de acnee folosim o pudra compacta, pentru ca textura ei asigura o acoperire mai intensa.


Cearcanele

Cearcanele, fie ca sunt generate de lipsa somnului sau de factori genetici, se remarca printr-o coloratie purpurie sau mov, destul de inestetica in special in cazul unui machiaj al ochilor mai elaborat.

Pentru camuflarea cearcanelor, avem nevoie de un concealer care sa ascunda nuanta de mov. Alegerea ideala o reprezinta galbenul, nuanta complementara pentru purpuriu, care o neutralizeaza. Atunci cand alegem un concealer pentru cearcane,trebuie sa ne orientam catre formule lichide, de culoare galbena si cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten. Acesta il aplicam in punctulete micute pe zona cearcanelor si folosim o pensula pentru a intinde produsul, pana intra in piele. Concealer-ul trebuie omogenizat bine in pliul pleoapei si la baza nasului, pentru a evita accentuarea liniilor fine.

Concealer-ul se aplica dupa ce ai utilizat in prealabil fondul de ten si se fixeaza cu o pudra translucida. Se poate aplica o pudra mai deschisa pe zona cearcanelor.     
 

Pistruii 

Daca va numarati printre numeroasele persoane care va confruntati cu aceasta mostenire genetica trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Fondul de ten ales trebuie sa aiba puterea maxima de acoperire (in general este conceput mai mult pe baza de ulei), si de preferinta sa fie in aceeasi nuanta cu cea a pielii. Nu incerca sa folosesti produse de acoperire (concealer, fond de ten sau pudra) in nuanta pistruilor, ci alege o culoare cat mai apropiata de tenul tau.

Fondul de ten se aplica cu ajutorul unui burete pe toata suprafata tenului, iar pe pistrui foloseste varfurile degetelor si tapoteaza* zona, pentru a maximiza efectul fondului de ten.

Pentru ca in cazul pistruilor se urmareste acoperirea, evita pudra translucida sau formula pulbere si opteaza pentru o pudra compacta, pe care o aplici pe suprafata pistruilor.

Ca blush foloseste-le pe cele trandafirii sau cu subtonuri rose, in functie de intensitatea dorita.     
 

  
Hiperpigmentare

Hiperpigmentarea, detectata la nivelul dermului prin aparitia unor pete inchise la culoare, determinate in general de varsta sau genetic, este o problema a tenului ce poate fi usor camuflata prin machiaj.

Pentru ca sa ascundem aceasta imperfectiune, avem nevoie de un fond de ten cu acoperire mare, preferabil un produs profesionist sau special conceput pentru o rezistenta indelungata, si cu o nuanta mai deschisa decat fonul de ten pe care il aplici pe restul dermului. Acesta se aplica in punctulete pe suprafata petelor si se tapoteaza* usor zona cu varful degetelor, iar apoi aplica fondul de ten in nuanta pielii tale pe toata suprafata tenului, inclusiv pe zonele afectate de hiperpigmentare.            
 
Tip: foloseste produse pe baza de minerale, au o putere de acoperire mai mare si in acelasi timp un factor de protectie solara 20. SPF-ul este indispensabil in cazul tenului afectat de hiperpigmentare. 

Foloseste o pudra pulbere pentru a stabiliza produsul.
 

Cuperoza

Cuperoza se manifesta prin nuanta rozacee a tenului, detectata in special in zona obrajilor.

Incepem machiajul folosind o crema nuantatoare care uniformizeaza culoarea tenului si pregateste pielea pentru machiaj, constituind o baza buna de machiaj.

Ca si in cazul acneei, cuperoza se camufleaza cu ajutorul unui concealer verde, care neutralizeaza nuanta rosiatica a acesteia. Aplicam concealerul verde cu o pensula pe zona afectata de cuperoza si omogenizam produsul cu miscari circulare.

Evitam fondurile de ten cu o baza rose petru ca vor accentua roseata. Fondul de ten trebuie sa aiba subtonuri galbene sau bronzante.

Folosim un fond de ten pe toata suprafata tenului pentru a omogeniza cromatic concealerul. De evitat blush-urile trandafirii sau cu un subton rozaliu sau rosiatic si ne orientam catre blush-uri piersica sau caramel. Pudra translucida reprezinta o alegere indicata in acest caz.

Sper ca aceste sfaturi v-au fost utile si va vor ajuta in ascunderea imperfectiunilor.
 
A tapota* = a bate usor, rapid si ritmic tesuturile cu palma, ca tratament prin masaj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

ada-make-up.blogspot.com trafic.ro