8 aprilie 2011

MACHIAJ ÎN FUNCŢIE DE CULOAREA OCHILOR

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, ei transmit mai mult decât o mie de cuvinte ar putea-o face, iar majoritatea fetelor suntem conştiente că o atenţie mai amănunţită asupra felului în care ne machiem, nu face decât să atragă atenţia, complimentele şi să stârnească reacţii, dar acest lucru îl putem obţine cu ajutorul machiajului  în funcţie de culoarea ochilor.

Există două posbilităţi: un machiaj în care accentul se pune pe ochi, astfel încât buzele să rămână pe planul doi sau unul care să atragă toate privirile asupra buzelor.

Pentru machiajul în funcţie  de culoarea ochilor trebuie să ţinem cont de nuanţa naturală a irisului şi să folosim culorile care o vor evidenţia cel mai bine, lucru cât se poate de simplu dacă ţii cont de teoria culorilor care spune că “pentru a pune în valoare o culoare este suficient să îi alături complementara ei.
Aşadar se vor folosi diferite nuanţe de farduri adaptate pentru fiecare culoare a ochilor.

Machiaj Ochi Căprui
Ochii căprui fură inima oricui, mai ales dacă machiajul accentuează profunzimea privirii.
Pentru machiajul ochilor căprui ai o gamă variată de nuanţe dintre care poţi alege. Cel mai mare avantaj al acestora este că în ceea ce priveşte machiajul, poţi opta pentru diverse tipuri make-up şi nuanţe şi vei obţine un machiaj incredibil. Femeile care consideră că ochii lor căprui sunt plictisitori şi lipsiţi de strălucire şi ar prefera să aibă o culoare mai specială, cum ar fi albastru sau verde, se înşala, deoarece dacă folosesc nunanţe de farduri de ochi corecte, pot scăpa şi ele de această falsă presupunere. Având în vedere că sunt compatibili cu foarte multe nuanţe de farduri , ai posibilităţi nelimitate pentru a obţine diferite look-uri care să scoată în evidenţă anumite trăsături naturale.
Farduri de ochi recomandate:
Culorile recomandate de make-up artişti sunt: auriu, verde, kaki, albastru, roz, mov. Albul, negrul şi bejul sunt de evitat doar dacă ai tenul deschis la culoare. Pentru un efect maxim, poţi folosi pentru arcadă culori deschise, sidefate. În general, ochii căprui sunt cei mai norocoşi dat fiind faptul că pentru ei nu există nici o regulă de restricţie strictă. Poţi folosi orice culoare, însă cu condiţia ca aceasta să formeze un tot plăcut cu fizionomia, dar şi cu vestimentaţia.
Culori nerecomandate:
Dacă ai ochii căprui evită fardurile mate în nuanţe de alb, galben, gri şi roz foarte deschis, care creează iluzia optică de micşorare a ochilor, de asemenea nu sunt recomandate nici tonurile de turcoaz.

Eyeliner-ul recomandat:
Eyelinerele contribuie la crearea unei senzaţii de profunzime a ochilor. Pentru a scoate în evidenţă şi mai mult ochii căprui alege o nuanţă mai închisă de creion de ochi care să se asorteze şi cu machiajul ales. Creionul de ochi negru te ajută la crearea unui efect dramatic şi îţi va scoate în evidenţă strălucirea ochilor. Pentru un look dramatic intens, poţi să foloseşti un eyeliner lichid, în locul creionului obişnuit.
Rimelul recomandat:
Rimelul este deasemenea folosit pentru accentuarea ochilor căprui. Majoritatea femeilor folosesc rimel negru, dar în cazul ochilor căprui cu atât mai mult nu trebuie neglijată folosirea unui rimel negru. Rimelul negru îţi face privirea mai seducătoare şi atrage atenţia asupra ochilor.
Restul feţei – recomadări
Pentru a scoate în evidenţă machiajul şi strălucirea ochilor, pe restul feţei trebuie aplicat un machiaj mai subtil. Prea mult machiaj atât la ochi cât şi pe restul feţei te va face să pari artificială şi încărcată.Machiaj ochi verzi:
Ochii verzi nu sunt la fel de des întâlniţi ca şi ochii căprui sau cei albaştri. Persoanele cu ochii verzi pot să creeze diferite efecte doar prin schimbarea ţinutelor şi a machiajului..
Reguli generale pentru ochii verzi: dacă îţi doreşti să găseşti un machiaj perfect pentru ochii verzi, trebuie să ţii cont în primul rând de culorile potrivite acestora.  
Farduri de ochi recomandate:
Ochii verzi au foarte mult potential iar tu poţi să le sporeşti frumuseţea naturală cu ajutorul nuanţelor potrivite de fard de ochi. Tocmai din acest motiv iţi recomandăm să alegi pentru machiajul ochilor verzi farduri în nuanţe de maro şi verde dacă doreşti să intensifici nuanţa de verde a ochilor tai. Iar pentru un plus de contrast foloseşte nuanţe de prună şi lavandă, acestea îţi scot în evidenţă privirea şi te pot ajuta să obţii şi un efect dramatic.
În general atunci când alegi culorile de machiaj pentru ochii verzi nu este bine să optezi pentru nuanţe mult mai puternice decât culoarea ochilor tăi. Pentru a obtine un machiaj dramatic şi a-ţi scoate în evidenţă ochii optează pentru nuanţe care să complimenteze şi să intensifice culoarea naturală a ochilor.
Culori nerecomandate:
Dacă ai ochii verzi evită să foloseşti culori precum argintiu, albastru, alb şi tonuri pastelate foarte deschise. În plus, dacă ai ochii vrezi si tenul măsliniu, nu folosi nuanţe foarte deschise de bej.
Eyeliner-ul recomandat:
Eyelinerele sunt perfecte pentru conturarea ochilor. Pentru ochii verzi, evită eyelinerele de culoare negru intens pentru că acesta s-ar putea să nu creeze efectul dorit şi, contrar primei impresii, să nu intensifice nuanţa naturală a ochilor, în locul acestuia foloseşte un eyeliner în nuanţe de verde mai închis care va adăuga un plus de definiţie machiajului ochilor. Este foarte uşor de aplicat şi foarte util.
Rimelul recomandat:
Nu uita de rimel pentru finisarea machiajului ochilor. În ceea ce priveşte alegerea rimelului, îţi recomandăm să foloseşti un rimel maro care să accentueze ochii şi să scoată în evidenţă machiajul final. Rimelul ridică şi alungeşte genele, iar culoarea maro naturală nu va distrage atenţia de la culoarea ochilor, ca în cazul  unui rimel de culoare neagră.
Restul feţei – recomadări:
Pentru a atrage atenţia mai mult asupra ochilor, îţi recomandăm să foloseşti pentru restul feţei cât mai putin machiaj. Poţi alege un blush într-o nuanţă neutră şi un luciu de buze sau ruj, şi acestea tot neutre.
Intensifică nuanţa naturală de verde a ochilor tăi cu ajutorul fardurilor potrivite şi nu-ţi fie teamă să experimentezi cu diverse tipuri de machiaj pentru ochi verzi!


Machiaj ochi albaştri
Vrei să îţi pui în valoare albastrul ochilor tăi?Alege machiajul în funcţie de culoarea ochilor dar şi pentru a accentua trăsăturile frumoase. Fiecare nuanţă de piele şi de ochi, la care se adaugă şi forma feţei, are calităţile sale diferite. În consecinţă, trebuie să optezi pentru umbrele şi culorile care le accentuează.
Farduri de ochi recomandate:
Experimentează diferite culori pentru a o găsi pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine.
Există o paleta variată de nuanţe care îţi accentuează culoarea albastră a ochilor tai. Aceasta cuprinde culori precum: violet, argintiu, roz sidefat.
Culoarea rece a ochilor tăi este într-un contrast imens cu tonurile calde ale culorilor de mai sus. Dacă vrei mai multă culoare merită să încerci: fuchsia, violet închis, gri şi bej.
Pentru o seară specială bazează-te pe tonurile închise şi formale. Merită să experimentezi o combinaţie cu negru şi cu altă culoare mai deschisă. Smokey eyes arată perfect pentru orice formă a feţei şi pentru orice nuanţă a ochilor.
Culori nerecomandate:
Dacă ai ochii albaştri şi vrei să le accentuezi culoarea nu este indicat să foloseşti farduri şi creioane albastre foarte apropiate de nunaţa ochilor. Culoarea ochilor tăi se va amesteca în nuanţa fardului, iar ochii tăi nu vor fi puşi în evidenţă aşa cum ţi-ai dori. În plus dacă ai ochii albaştri şi tenul cu pigment roz, evită tonurile de roz aprins.
Sfat: Pentru un efect dramatic combină albastrul închis cu negru.
Eyeliner-ul recomandat:
Eyeliner-ul potrivit poate face minuni. Pentru a-ţi accentua trăsăturile, foloseşte unul de culoare maro, gri închis sau de culoarea cărbunelui. Practic, acesta va servi drept bază machiajului ochilor. Conturarea şi accentuarea colţului exterior alungeşte şi înfrumuseţează forma ochilor tăi.
Este recomandat să alegi nuanţa fardurilor raportându-te la cea a bazei.
Dacă vrei să foloseşti o culoare de contrast, cel mai bine este să alegi eyeliner-ul negru.
Rimelul recomandat:
Rimelul maro, la fel şi tradiţionalul negru, îţi definitivează aspectul ochilor.
În zilele în care vrei un look natural, cu ochi ca de pisică, aplică decât mascara atât pe genele superioare cât şi pe cele inferioare.
Restul feţei – recomadări:
Ochii albaştri sunt foarte frumoşi, iar dacă vrei să îi scoţi în evidenţă cu siguranţă trebuie să fii atentă la ce fel de machiaj foloseşti pentru restul feţei. Secretul este să foloseşti un machiaj discret şi să nu uiţi că nu trebuie să exagerezi cu machiajul feţei sau cu o nuanţă de ruj foarte puternică pentru că distrage atenţia de la ochi. Trebuie să aplici doar atât machiaj cât să complementeze machiajul ochilor.

9 comentarii:

colourful.makeup spunea...

Folositoare postarea :D

Ada Make-Up spunea...

ma bucur ca iti place >:D<

dalyda spunea...

interesanta postarea;)

Mad@ spunea...

Super postarea :D

Ada Make-Up spunea...

ma bucur ca iti place >:D<

Didiutza Raluca spunea...

super sfaturi, multumesc :-*

Ochi Albastri spunea...

super tare mi-ai prins de mare ajutor:D

M Sofisticata spunea...

si mie mi-au fost de folos sfaturile:D

Ochi Negrii spunea...

GATA!!! M-AM SATURAT DE FAPTUL CA OCHII NEGRII NU SUNT BAGATI IN SEAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DECE DOAR PT CA SUNT RARI NU INSEAMNA CA NU EXISTA EU AM OCHII NEGRII SI EU CE FAC ??????CUM MA MACHIEZ????NUE ACELAS LUCRU CU OCHII CAPRUI DACA ASTA GANDITI.AM O PAG. PE FB. `OCHII NEGRII` CN E DEACORD CU N SA DEA LIKE!

Trimiteți un comentariu

 

ada-make-up.blogspot.com trafic.ro